Een dag op pad

Dagtocht

Een dagtocht op met de Poolster begint ‘s morgens om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Aan boord wordt je ontvangen door schipper Joska en matroos Helene.  Ervaring met zeilen is niet nodig, Helene en Joska begeleiden jullie tijdens de tocht.

Wind, zee en zon zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag zeilen. Wij hebben een paar mogelijkheden voor jullie dagtocht op een rijtje gezet, zodat jullie een idee krijgen van wat jullie kunnen verwachten. Uiteindelijk is het de bedoeling om de exacte route met de schipper af te spreken en deze is vooral afhankelijk van het weer, de wind en het getij.

Het IJsselmeer op
De zeildag begint om ongeveer 09.30 uur in Harlingen. De schipper heet jullie welkom aan boord en geeft een korte uitleg over de veiligheidsregels. Dan vertrekt het schip richting de sluizen van de Afsluitdijk (Kornwerderzand). Via de sluizen gaan jullie het IJsselmeer op. In de middag vaart het schip Makkum, een fraai oud vissersplaatsje, binnen. Hier kan je even rondkijken. Als iedereen terug aan boord is, gaan jullie weer terug het Wad op via de Sluis. Om ongeveer 17.30 zijn jullie terug in Harlingen.
In plaats van Makkum, is het ook mogelijk een bezoek aan het Kazematten museum of het Waddencentrum in Kornwerderzand te brengen.

Het Wad op
De dag start weer om ongeveer 09.30 uur in Harlingen. Na de uitleg van de schipper en maat verlaten jullie Harlingen en varen jullie in de richting van de Wadden eilanden Vlieland en Terschelling.
Afhankelijk van de wind en het getij wordt bepaald tot waar er gevaren wordt. Het is mogelijk om
onder de eilanden voor anker te gaan en bijvoorbeeld midden op de Waddenzee te lunchen.
Onderweg kan je genieten van natuur, het actieve zeilen of juist lekker zonnen en relaxen. De Waddenzee is onderdeel van het UNESCO wereld erfgoed. Een unieke locatie om een dag te zeilen. Onder de juiste omstandigheden is het mogelijk om droog te vallen, dit is afhankelijk van het tijdstip van laagwater die dag. Belangrijk om te weten is dat weinig gezeild kan worden omdat het schip op tijd voor anker moet, om vervolgens 2 a 3 uren te wachten op laag water en vervolgens weer dezelfde tijd moet afwachten voor het opkomende water

Tijdens een dagtocht is het mogelijk om zelf hapjes en lunch te bereiden in de keuken aan boord. Het is ook mogelijk om catering met een kok te bestellen zodat alles voor jullie geregeld wordt.

Let op; voor iedere dagtocht geldt dat de bestemming afhankelijk is van het getij en de wind.

%d bloggers liken dit: